Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Lastiğinin Ömrünü Uzatma Yolları

Forklift lastiklerinin tesisinizin performansında önemli bir etkisi vardır. Lastiklerinizin bakımı iyi olduğunda, üretkenliği artırabilir, uzun vadeli maliyetleri azaltabilir ve güvende olduğunuzu hissedebilirsiniz. Oluşabilecek hasarın belirtilerini nasıl saptayabileceğinizi ve önleyebileceğinizi bilmiyorsanız, […]

Forklift lastiklerinin tesisinizin performansında önemli bir etkisi vardır. Lastiklerinizin bakımı iyi olduğunda, üretkenliği artırabilir, uzun vadeli maliyetleri azaltabilir ve güvende olduğunuzu hissedebilirsiniz. Oluşabilecek hasarın belirtilerini nasıl saptayabileceğinizi ve önleyebileceğinizi bilmiyorsanız, yeni forklift lastikler zararınızı telafi etmeden çok önce aşınacaktır. Peki, bu gibi durumlarda ne yapmalısınız?

Forklift lastiklerinizin servis ömrünü nasıl uzatacağınızı, yıpranmaları ve aşınmaları önceden nasıl tespit edebileceğinizi ve ek olarak lastikleri yenisiyle değiştirme maliyetlerini nasıl azaltabileceğinizi tam olarak bu yazıda okuyacaksınız!

Havalı Lastiklerin Hava Basıncını Kontrol Etme

Aşırı şişirilmiş lastikler patlamaya ve gövde hasar risklerine karşı daha duyarlı hale gelirler. Az şişirilmiş lastikler ise zayıf yol tutuşu, aşırı ısınma neticesinde hızlı aşınma, yarılma, kat ayrışması gibi sorunlara neden olabilir. Her kullanımdan önce havalı lastiklerin lastik basıncını kontrol etmek için bir dakika ayırarak bu olası muhtemel sorunların önüne geçebilirsiniz.

Forklifti Düzenli Olarak Yağlamak

Düzenli yağlama, özellikle motor ve fren sistemlerinin yağlanması, lastiklerin sürtünmesini ve ani frenlemeyi azaltır. Fazla yağlamadan kaçının çünkü fazla miktarda makine yağı ve yağ, kauçuk lastikleriniz için zararlıdır. Bu iki nedenden dolayı forkliftlerin düzenli olarak yağlanması, onlardan verim alınması açısından doğrudan bağlantılıdır.

Fren Ayarı

Forkliftte, tekerlekler fren sisteminin bir parçasıdır. Frenlerin yanlış ayarlanması, ısının taban altında birikmesine yol açar. Bunun sonucunda patlamış bir lastikle karşılaşabilirsiniz veya lastikte taban ayrışması sorunlarını yaşayabilirsiniz.

Aşırı ve Uzun Süre Duran Yükten Kaçının

İşinizde kullanabileceğiniz amaç için çok küçük olabilecek bir forkliftle risk almayın. Aşırı yüklenme; ufalanma, lastik patlaması, ve taban ayrımının yaygın nedenlerinden birisidir. Yükü her bir lastiğin üzerinde eşit olabilecek şekilde forkliftin üzerinde ortalayın. Unutmayın ki virajlar yükü merkezden uzaklaştırabilir ve bu durum kötü sonuçlar meydana getirebilir.

Yükleri gece veya daha uzun süre forklift üzerinde bırakırsanız, lastiklerde bölgesel zemin düzleşmeleri sorunu yaşarsınız. Bu durum; forkliftin tekrar çalışmaya başlaması ile birlikte operatörlerin lastiklerin rahatsızlık verici atlamalı veya sekmeli olarak çalıştıkları şikayetlerine neden olabilir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar