Nubes Nubes Forklift Lastiği
Forklift Lastikleri Ne Zaman Değiştirilmeli?

Forklift Lastikleri Ne Zaman Değiştirilmeli?

Genel bir kural olarak, lastiklerin merkez hattı dikkate alındığında en az 1,6mm diş derinliği kalana kadar emniyet sınırı kabul edilir. Lastiklerinizin değiştirilmesi gerekip gerekmediğini belirlemenin yolları aşağıdaki gibidir:

Genel bir kural olarak, lastiklerin merkez hattı dikkate alındığında en az 1,6mm diş derinliği kalana kadar emniyet sınırı kabul edilir.

Lastiklerinizin değiştirilmesi gerekip gerekmediğini belirlemenin yolları aşağıdaki gibidir:

  • Bazı dolgu lastiklerde, lastiğin yan tarafına yerleştirilmiş 6.0J işareti, lastiği değiştirmezamanının geldiğini söyleyen bir güvenlik hattını belirtir. Lastiği, güvenlik hattına gelmeden önce değiştirmelisiniz.
  • Forkliftlerin çalışma prensipleri gerçekten çok zorlayıcı şartlarda ve dengeli yük taşıma prensibi üzerine kuruludur. Yükün çok önemli kısmı lastikler üzerindedir. Forkliftin normal süspansiyonu yoktur, bu nedenle tek başına lastikler kısmi olarak sorumludur. Forkliftin yapacağı tüm hızlanma, durdurma, döndürme, kaldırma, indirme işlemlerine ek olarak lastikler oldukça zorlanarak hareket ederler.
  • Bu nedenle forkliftinizin lastiklerini yakından takip etmek ve gerektiğinde bunları değiştirmek önemlidir. Zarar görmüş lastiklerle sürüş birçok soruna neden olabilir, çünkü lastiklerdeki aşınma eşit olmayacak ve aracın dengesizleşmesine neden olacaktır. Ayrıca, lastikler aşındıkça forkliftin yüzey ile olan yüksekliği düşecek ve birrıhtım plakasına sürtünme, rampa eğimine takılma, sürtme veya zemindeki pisliğe maruz kalma riski oluşacaktır.
  • Ayrıca, hasar görmüş lastikler forkliftin daha fazla titreşimine katkıda bulunacak, bu da operatörün yorgunluğunun artmasına neden olacak ve forklifti daha hızlı yıpratacaktır. Aşınmış lastiklerin daha sert yüzeylerde titremesi ve sarsması daha olasıdır, bu da sürücünün kontrolünü kaybetmesine veya yükün dengesiz hale gelmesine neden olabilir.
  • Aşırı şişirilmiş lastiklere de dikkat etmelisiniz, zira bunlar dengeyi bozar ve aşınmayı hızlandırabilir. Aşırı şişirilmiş lastiklerin durma mesafesi daha uzundur.
  • Bir iş kazasının maliyetiyle karşılaştırıldığında, forklift lastiğinin değiştirilmesi hiçbir şey değildir! Öyleyse lastiklerinizi sürekli gözleyin ve kontrol edin, onları değiştirme zamanı geldiğinde, işi hızlı ve güvenli bir şekilde değiştirilmesi için en yakın zamanda bize ulaşın.
  • Parçalanma, yırtılma veya çatlama şeklinde hasar gördüğünüzde veya düzleşmiş alanlar görürseniz lastiklerinizi değiştirin. Hasarlı lastikler, makinenin ve operatörün güvenliğini tehdit eder ve mümkün olan en kısa sürede değiştirilmesi gerekir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar