Forklift Kaça Ayrılır, Çeşitleri Nelerdir?

Forklift, motorlu endüstriyel kamyon olarak kategorize edilen bir araç türüdür. Kısa mesafelerde çeşitli malzemeleri kaldırmak ve taşımak için kullanılırlar.

Forklift, motorlu endüstriyel kamyon olarak kategorize edilen bir araç türüdür. Kısa mesafelerde çeşitli malzemeleri kaldırmak ve taşımak için kullanılırlar. Tipik bir forklift, taşınan yükün kaldırılmasından ve indirilmesinden sorumlu, öne bakan bir direk tertibatına sahip küçük bir kamyon şasisi ile tanımlanır. Forkliftler özellikle karayolu taşımacılığında yükleme ve boşaltma süresini en aza indirerek zaman kazandırır.

Depolarda da yaygın biçimde kullanılan forkliftler pratik ve popüler kaldırma makineleridir. Forklift teknolojisi özellikle elektrikli forkliftler konusunda büyük gelişmeler kaydetmektedir. Dolayısıyla günümüzde AC motor kullanan dayanıklı, seri ve az arızalanan forkliftler üretilmeye başlanmıştır.

Forkliftler 7’ye ayrılır, bunlar:

Dizel forkliftler: Dizel motorları ile çalışan forkliftler maliyetleri sebebiyle yerlerini başka güç kaynakları ile çalışan forkliftlere bırakmaktadır.

LPG’li forkliftler: Dizel motorlarının değişiklik yapılmış versiyonlarıdır. Yakıt olarak sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) kullanır. Kapasiteleri dizel forkliftlere nazaran daha düşüktür.

Akülü forkliftler: Şarj edilebilir akülerle çalışan elektrik motorlarına sahiptir. Sessizdir ancak kaldırma kapasiteleri daha azdır. Egzoz gazı çıkarmadığından kapalı ve hijyen gerektiren alanlarda tercih edilir.

Tork konverterli forkliftler: Motordan alınan dönme hareketi tork konverter, şanzıman, şaft, diferansiyel ve aks aracılığıyla tekerleklere iletilir. Dizel, LPG’li forkliftlerde sıklıkla tercih edilir.

Hidrostatik forkliftler: Kavrama, şanzıman, şaft, diferansiyel gibi hareket iletim elemanları bulunmaz. Hidrostatik pompa ve hidrostatik motor ile çalışır.

Elektrik motorlu forkliftler: Hareket akü grubundan beslenen elektrik motorlarının tekerleklere bağlanması ile gerçekleştirilir.

Bunların dışında kullanıldıkları yere göre de forkliftler üçe ayrılır. Klasik forkliftlerin yanı sıra dar alanda yüklerin elden geldiğince yükseğe konulmasına yarayan sık depolama forkliftleri ve özel bir amaç için üretilen özel forkliftler sık karşılaşılan forklift modellerindendir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar