Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Lastik Bakımında Dikkat Edilecek Konular

Forklift lastiklerinin en yaygın türleri dolgu ve havalı lastiklerdir. Forklif lastikleri aynı zamanda segman tipi, ebat, kat ve renk bazında çeşitlilikler gösterir.

Forklift lastiklerinin en yaygın türleri dolgu ve havalı lastiklerdir. Forklif lastikleri aynı zamanda segman tipi, ebat, kat ve renk bazında çeşitlilikler gösterir. Lastik seçimi yaparken forkliftinize uygun ve operasyonunuz için en iyi şekilde çalışıp çalışmayacağını göz önünde bulundurmalısınız.

Operasyonunuzun iç veya dış mekanda olması lastik seçiminde önemli bir konudur. Dolgu lastikler yüzeyi düz ve temiz olan zeminler için uygundur. Genel bir kural olarak, dolgu lastikler iç mekan uygulamaları için yani depo ve fabrika yüzeyleri veya düzgün çalışma yüzeyi olan dış mekan kullanımı için üretilmiştir. Havalı (pnömatik) lastikler dış mekan uygulamaları için kullanılır.

Havalı tipteki lastiklerin ömrünü en önemli etkileyen husus lastiklere uygulanacak hava basıncıdır. Lastik hava basınçları periyodik olarak kontrol edilmeli ve uygun hava ayarları kalibrasyonu doğru olan hava saatleri ile yapılmalıdır. Lastik hava ayarları gözle değil mutlaka hava saati ile kontrol edilmelidir.. Lastik basıncını artırabilecek veya azaltabilecek birçok faktör vardır. Örneğin, uzun süreli kullanımdan kaynaklanan ısı, lastik basıncının artmasına neden olabilir. Lastik sübapları dışarıdan girecek toz, yağ, su gibi etkenlere karşı mümkünse demir sübap kapakları ile kapalı olmalıdır. Kapaklar, sübap iğnesini koruyarak olası hava kaçaklarının önüne geçilmesini sağlayacak en güvenli parçalardır.

Ani fren veya kalkış hareketlerinden, aşırı hızda viraj almaktan veya dar dönüşler için bir tekerleği kilitlemekten kaçının. Bu yüksek darbe manevraları, lastiklerinizi hızla aşındırabilir.

Lastikler serin, direkt ışık almayan temiz ortamlarda muhafaza edilmelidir. Kauçuk; zamanla kimyasal özelliğini kaybetmeye yatkın bir maddedir, bundan dolayı kauçuğun doğal yapısına doğrudan veya dolaylı zarar verecek ısı, kimyasal madde, yağ, çamur gibi harici etkenlerden azami ölçüde korunmalıdır.
Lastikler depolanırken rafta veya palet üzerinde tutulmalıdır.

Düzenli lastik bakımı, yakıt verimliliğini önemli ölçüde artıracak ve genel güvenliği sağlamaya yardımcı olacaktır. Bakımın zamanında yapılması forkliftlerinizin mümkün olduğunca güvenli bir şekilde yüksek verimlilikte çalışmasına yardımcı olacaktır. Lastiğin yol tutuşu ve doğru lastik basıncı, forkliftlerinizin mümkün olduğunca güvenli çalışmasını destekler. Zarar görmüş lastikler, forkliftlerinizi olumsuz etkileyerek beklenmedik tehlikelere yol açabilir. Forklift lastiğinin bakımını iyi yaparak elemanlarınız ve mülkünüze gelebilecek zarar ve tehlikelerden kaçınmış olursunuz.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar