Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Lastik Ömrünü Uzatmak İçin Öneriler

Forklift lastiğinizden en fazla verimi elde etmek için bazı faydalı ipuçları şunlardır: İşinize Uygun Doğru Lastiği Seçin Forklift lastiklerinden maksimum performans elde etmenin ilk adımı doğru lastik seçimidir. Servisiniz kullanılacak […]

Forklift lastiğinizden en fazla verimi elde etmek için bazı faydalı ipuçları şunlardır:

İşinize Uygun Doğru Lastiği Seçin

Forklift lastiklerinden maksimum performans elde etmenin ilk adımı doğru lastik seçimidir. Servisiniz kullanılacak ekipman ve lastik türleri hakkında sizlere önerilerde bulunur. Bu önerileri her zaman dikkate alınız. Doğru lastikleri, doğru Forkliftlere takarsanız maksimum lastik ömrü sağlarsınız.

Lastikleri Düzenli Olarak Kontrol Edin

Lastikler mümkünse günde bir kez kontrol edilmelidir. Kırık cam, çivi, metal parçaları vb. cisimleri lastiklerinizin üstünde görürseniz, bunları lastik ömrünü korumak için hemen çıkarmanız gerekmektedir. Genellikle ayarsız frenler veya eğri aks gibi mekanik düzensizliklerden kaynaklanan düzensiz veya hızlı diş aşınması olup olmadığını kontrol ederek hasar varsa en kısa sürede profesyonel yardın almanız önerilir.

Forkliftlerinizi Düzenli Olarak Yağlayın

Özellikle güç ve fren sistemlerinin uygun şekilde yağlanması, serbest yuvarlanma işlemini garanti etmekle kalmaz, aynı zamanda lastik sürtünmesini ve patinajı da azaltır. Gres ve yağın taşması çoğu kauçuk bileşiğine zararlı olduğundan Forkliftler uygun miktarda yağlanmalıdır.

Frenleri Ayarlarını Kontrol Edin

Birçok araçta tekerlek, fren sisteminin bir parçasıdır. Frenlerin yanlış ayarlanması fren balatasının çabuk bitmesine ve lastik tabanında fazla ısı oluşmasına neden olabilir. Bu, lastik tabanının ayrılması veya lastiğin patlaması gibi sorunlar doğurabilir.

Aks Hizalamasını ve Yönlendirmeyi Kontrol Edin

Direksiyon aparatının ve mekanik düzensizlikler için aks hizasının düzenli kontrolleri, lastikleri hızlı veya düzensiz diş aşınmasına ve taban ayrılmasına karşı koruyacaktır.

Yeterli Lastik Boşluğuna İzin Verin

Lastik ve forklift arasındaki yeterli boşluk, istenmeyen bir parçanın lastik ile forklift arasına sıkışması durumunda lastiğin hasar görmesini önlemeye yardımcı olur.

Tekerleklerde Orta Lastikler

Lastikler yanlış takılırsa, lastik dişler tekerleklerden ayrılabilir. Dış konumda ¼ inç den fazla çıkıntı olmaması gerekmektedir.

Uygun Ekipman Kullanmaya Özen Gösterin

İşinizin kapasitesine göre forklift seçin. Aşırı yüklenmiş bir forklift, güvenlik açısından yetersizdir ve lastik hasarına neden olabilir.

Operatörlerinizi İyi Bir Eğitim ile Donatın

Doğru sürüş, lastiklerden tasarruf sağlar. Lastiklerde düz noktalar ve forkliftte herhangi bir mekanik düzensizlik olup olmadığını kontrol edin. Operatörleri ekipmanın uygun bakımı ve kullanımı konusunda iyi bir şekilde eğitin.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, aynı zamanda bünyesinde bulundurduğu Continental, Michelin, Raybar gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar