Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Lastiklerde Aşınma

Bir forkliftin çeşitli güçlü, çalışkan bileşenlerini takip ederken, en önemli parçalardan bazılarını gözden kaçırmak olasıdır: Lastikler. Forklift lastikleri, hasar görme veya sürekli kullanım nedeniyle yıpranma tehlikesi altındadır.

Bir forkliftin çeşitli güçlü, çalışkan bileşenlerini takip ederken, en önemli parçalardan bazılarını gözden kaçırmak olasıdır: “Lastikler”.

Forklift lastikleri, hasar görme veya sürekli kullanım nedeniyle yıpranma tehlikesi altındadır. Çalışan bir lastiğe bakıp “hala işe yarıyor” demek kolay olabilir, ancak lastiklerin kullanımdan kaldırılması gerektiğine dair işaretleri görmezden gelerek ciddi bir risk alıyor olabilirsiniz. Bu koşullar aşağıdakilere neden olabileceğinden, lastiklerinizi belirli bir miktar aşınmaya veya herhangi bir kayda değer hasara maruz kaldıktan sonra değiştirmeniz önemlidir:

Opertörlerde yorgunluk ve iş stresi
Parçalanmış, aşınmış veya yıpranmış lastikleri olan bir forklift kullanan operatörün iş verimliliğinde ciddi kayıp yaşanabilir.

Denge sorunları
Lastikler, şoklardan ve düzensiz çalışmadan kaynaklanan aşırı gerilimlere maruz kalır. Bu, potansiyel denge sorunlarına neden olabilir.

Motor ve şanzıman yağ sızıntısı
Zemin üzerindeki yağ sızıntıları forkliftin altındaki parçaların zarar görmesine neden olur. Aşınmış forklift lastiklerinden kaynaklanacak aşırı titreme ve sarsıntı donanımda gevşemeler yaşatıp motor ve şanzımandan yağ sızıntısına neden olabilir.

Havalı lastiklerin patlama riski
Havalı lastiklerin patlama riski vardır ve bu da devrilmeye veya yükün zarar görmesine neden olabilir.

Zemin hasarı
Kötü forklift lastikleri nedeniyle tesisinizdeki zeminler hasar görebilir.

Yükler tehlikeye girebilir
Yükler, sürekli sarsılma ve sallanma nedeniyle kayma, devrilme risklerine maruz kalırlar, bu da hasarlı ürüne ve yükün bir çalışanın üzerine düşmesi gibi güvenlik sorunlarına yol açabilir.

Not: Belirli bir lastik için tam olarak kabul edilebilir aşınma miktarının belirlenmesi, lastiklerin boyutuna ve çalıştırıldığı koşullara bağlıdır. Kazaları, yaralanmaları veya hasarları önlemek için her aracın aylık bakım programına düzenli lastik muayeneleri dahil edilmelidir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar