Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Lastiklerinde Hasar

Bugüne kadar, bir forklift lastiğinin ne kadar dayanabileceğini belirlemek için kesin bir formül bulunmamıştır. Bunun yerine bakım personeli ve teknisyenler forklift lastiklerinizi değiştirme zamanının geldiğini belirlemek için bir dizi faktörü incelemelidir

Bugüne kadar, bir forklift lastiğinin ne kadar dayanabileceğini belirlemek için kesin bir formül bulunmamıştır. Bunun yerine bakım personeli ve teknisyenler forklift lastiklerinizi değiştirme zamanının geldiğini belirlemek için bir dizi faktörü incelemelidir. Burada toplam çalışma saati, kullanım yoğunluğu, sürüş alışkanlıkları veya operatör tarzı, uygulama tipi (yani yüksüz uzun çalışma, aşırı hız veya yüklü dönüş), çalışma koşulları, lastik tipi ve bileşimi ile aracın ortalama yük ağırlığı oldukça önemlidir.

Forklift lastikleriniz önemli ölçüde aşınmaya rağmen “çalışıyor” olsa da, aşınmış veya bozulan forklift lastiklerinin değiştirilmesiyle elde edilecek bir dizi avantaj vardır. Acil güvenlik endişelerinin ötesinde, dikkate alınması gereken finansal, operasyonel ve üretkenlik riskleri de vardır. Aşınmış forklift lastiklerinin değiştirilmesiyle ilgili maliyetlerden kaçınarak, forklift bileşenlerine eklenen ek titreşim, zorlama ve şok, ekipman arızalarına, aksama sürelerine neden olabileceğinden ve önemli parça ve bileşenlerin zamanından önce değiştirilmesi gerekebileceğinden, forklift sahibinin çok daha fazla bakım ücreti ödemesine neden olabilir.

Aşınmış lastikler, artan titreşim, dengesizlik ve stres ortalamanın üzerinde operatör yorgunluğuna neden olabileceğinden ve dolayısıyla operatörün aracı kontrol etme kabiliyetini azaltabileceğinden, operasyonunuzun üretkenliği ve verimliliği üzerinde de bir etkisi olabilir. Bu da forkliftin yakıt verimliliğini, hızını, manevra kabiliyetini ve frenleme gücünü sınırlar.

Not: Belirli bir lastik için tam olarak kabul edilebilir aşınma miktarının belirlenmesi, lastiklerin boyutuna ve çalıştırıldığı koşullara bağlıdır. Kazaları, yaralanmaları veya hasarları önlemek için her aracın aylık bakım programına düzenli lastik muayeneleri dahil edilmelidir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar