Nubes Nubes Forklift Lastiği
Forklif Lastiklerinden En İyi Performans Nasıl Alınır

Forklift Lastiklerinden En İyi Performans Nasıl Alınır?

Forkliftte kullanılacak doğru lastiği seçmek çok önemlidir. Lastiklerin yeterli sürtünme kuvveti oluşturması, kimyasal ve mekanik aşındırıcılara karşı dayanıklı olması ve kolay ısınmaması gerekir.

Forkliftte kullanılacak doğru lastiği seçmek çok önemlidir. Lastiklerin yeterli sürtünme kuvveti oluşturması, kimyasal ve mekanik aşındırıcılara karşı dayanıklı olması ve kolay ısınmaması gerekir.

Lastiklerin düzenli olarak kontrol edilmesi, çatlama, yırtılma vb. gibi hasarlar olmadığından emin olunması olası kazaların önüne geçer. Aynı şekilde eksik bijonlu forklift ile çalışılmaması, hasarlı bijonların derhal tamir edilmesi oldukça önemlidir. Lastik ömrü için belirli bir zaman yoktur. Her şey onları hangi şartlarda ve nasıl kullandığınıza, aynı zamanda çalışma ortamınızın nasıl olduğuna bağlıdır. Forklift lastikleri söz konusu olduğunda çok dikkat edilmesi gereken bir husus vardır; aynı aks üzerinde sadece bir tane lastiğin değişimi çok risklidir, çünkü forkliftin dengesini ciddi anlamda riske sokar.

Örneğin, sağ ön taraftaki lastiği tek olarak değiştirmek sol taraftakinin diş durumunu dikkate almadan (doğru eşleme) yapılmamalıdır. Çünkü bu durum forkliftin yüklenirken devrilme veya kayma olasılığını arttırır böylece de iş kazası riskini ciddi anlamda artırırsınız.

Güvenlik sınırına ulaşmış, üzerinde kesikler, kopmalar, yaralar olan ama “hala çalışan” forklift lastiklerini neden değiştireyim, sorusunun cevabının “ciddi anlamda iş kazası riski ve mekanik ekstra maliyetler” olacağını hiç unutmayınız.

Aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir:

Çalışma Saati:Operasyonun detaylarını en iyi kullanıcısı bilir. Forkliftin günde kaç saat çalıştığını hesaplayarak uygun lastiğin seçimi için danışmanlık isteyiniz. Arzu ederseniz Lastik Seçen’den kendiniz de bulabilirsiniz.

Çalışma Zemini:Operasyon zemininden kesici, sert, metal vs. objelerin temizlenmesi lastiklerin zamansız ve ani kullanım dışı kalmamalarına yardımcı olacaktır.

Lastik ve Jant Uyumu:Aracın üreticisinin onay verdiği jant ölçülerine sadık kalınmalıdır. Böylece laktiklerin anormal aşınma ve deformasyon sorunlarını engellemiş olursunuz. Lastiğin montajı yetkili ve uzman servislerde yaptırılmalı, merkezli jantlanmalıdır.

Lastik Kontrolü:Havalı (pnömatik) lastiklerde, mutlaka lastik hava ayarları lastikler soğukken kontrol edilmeli ve uygun hava değerlerinde kullanılmalıdır.

Özel Presleme:Dolgu (solid) lastiklerin montajı özel presleme ile yapıldığı için presleme esnasında jantın doğru merkezlemesi yapılmalıdır.

Fren Ayarları:Forklift fren ayarlarının doğru yapıldığından emin olunmalıdır. Dengesiz frenayarı lastiği aşırı ısıya maruz bırakıp erken servis dışı bırakabilir.

Yüklü park etme:Forklift yüklü olarak uzun süre bırakılır ise bu durum özellikle havalı (pnömatik) lastiklerin kauçuk yapısında deformasyon oluşturabilir ve çalışırken zıplamaya neden olup lastiğin zamanından önce değiştirilmesine neden olabilir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar