Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklifti Yaz Mevsimine Hazırlama

Forklift lastiklerinizi iyi durumda tutmak, şanzıman ve diğer parçalar üzerindeki herhangi bir stres sebebiyle oluşabilecek aşınma ve yıpranmayı azaltmaya yardımcı olacaktır. Doğru lastik bakımı, yakıt verimliliğini önemli ölçüde artıracak ve […]

Forklift lastiklerinizi iyi durumda tutmak, şanzıman ve diğer parçalar üzerindeki herhangi bir stres sebebiyle oluşabilecek aşınma ve yıpranmayı azaltmaya yardımcı olacaktır. Doğru lastik bakımı, yakıt verimliliğini önemli ölçüde artıracak ve genel güvenliği de artırmaya yardımcı olacaktır.

Forklift lastiklerini göz ardı ettiğinizde, çeşitli problemler yaşamanız kaçınılmaz olacaktır; işgücü kaybı, verimlilikteki düşüş gibi sorunların yanısıra lastiklerdeki sıkıntılar, kimsenin istemediği bir iş kazasına bile sebebiyet sebebiyet verebilir. Bu nedenle, makinelerinizdeki lastiklerin verimli ve güvenli bir şekilde çalışması hayati önem arz eder.

İnsanların çoğu yaz mevsimini severken, bu durum forkliftlerin çalışması için pek uygun değildir. Nemli hava forkliftlerin ısınmasının nedenidir ve forkliftler kontrol edilmediği takdirde, bunun gibi sorunlar yüksek onarım ücretleri ve önemli aksama sürelerini doğurabilir. Forkliftinizi zorlayıcı çevre koşullarından nasıl koruyacağınızı bilmek zor bir görev gibi gözükebilir ancak profesyonel adımları izleyerek, gerekli aşamaları nasıl çözebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Motor Soğutucu Suyu Seviyesini Ayarlama

Yaz aylarında aşırı ısınma başlıca sorunlardandır ve sağlam radyatör sizin aşırı ısınmaya karşı elinizde bulunan ilk silahtır. Eğer motor soğutucu su seviyesi düşükse, sızıntı problemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Sıcak havadan dolayı yaz aylarında soğutucu su seviyesini kontrol etmek diğer zamanlarda kontrol etmekten daha kritik bir noktaya sahiptir. Depoyu doldurmadan önce hortumlarınızda delik, çatlak veya gevşek bağlantı olup olmadığını kontrol ettiğinizden ve forklift modelinize uygun ve doğru soğutucu suyu kullandığınızdan emin olunuz. Bu kontrol sırasında, radyatör ızgarasında kalıntı olmadığından emin olmak da iyi bir fikirdir.

Tel ve Kablo Kontrolü

Kış ayları tellerin kırılgan ve sert olmasına neden olabilir. Yaz aylarında, sıcaklıktaki değişimler forkliftinizin işlevselliğini askıya alabilecek, zarar görmüş ve aşınmış kabloların oluşmasıyla sonuçlanır. Tüm kabloların sağlamlığını kontrol etmeyi unutmayın.

Fan ve Kayış

Fan ve kayış forklifti aşırı ısınmadan korumak için bilmeniz gereken noktalardan birisidir. Tıpkı diğer bölümlerdeki parçalar gibi, fanlar yıpranma ve aşınmaya karşı hassas olabilir ve sıcaklık değişiminden dolayı patlayabilir. Motor fanları motor yüzeyinin ısınmasını azaltmaya yardımcı olurken, kayışlar forkliftin motoruna ekstra hava akışı sağlar ve soğuma sürecini devam ettirir. Fanlarınızı ve kayışlarınızı patlamaya ve zarar görmeye karşın kontrol edin ve gerekli durumlarda yenisiyle değiştirin.

Akü Kaliyesi ve Uygun Sıvı Düzeyleri

Aşırı ısınma akü sıvılarının buharlaşmasına yol açar bu da akünün ömrünü azaltabilir. Forklift akü hücrelerinde uygun su seviyesini ayarladığınızdan emin olun. Eğer seviyeyi düşük buluyorsanız, doğru pH düzeyindeki suyla doldurmayı ihmal etmeyin. Forklifti yaz mevsimi için hazırlamayı bilmek makinenizi ve ekipmanınızı iyi koşullarda tutmanız açısından önemlidir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ve servis ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar