Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forkliftlere ve Forklift Lastiklerine Olan Talep Artışta

Son yıllarda forklift kullanımı oldukça arttı. Yük taşımadan kaldırma işlemine kadar birçok alanda bu araçları görmek mümkün. Günümüzde dağıtım merkezleri, depolar, kargo şubeleri ve hatta mağazalar bile bu araçlardan faydalanıyor. […]

Son yıllarda forklift kullanımı oldukça arttı. Yük taşımadan kaldırma işlemine kadar birçok alanda bu araçları görmek mümkün. Günümüzde dağıtım merkezleri, depolar, kargo şubeleri ve hatta mağazalar bile bu araçlardan faydalanıyor.

Her geçen gün artan yük taşıma kapasiteleriyle forkliftler, iş süreçlerinin ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Forkliftlere karşı olan bu yüksek talep forklift lastiklerine de yansıyor. Hayatın neredeyse her alanında kullanılan bu araçların lastikleri zorlu çalışma koşulları nedeniyle aşınmaya ya da yıpranmaya maruz kalabiliyor.

Forklift Filo Yönetimi

Forklift kullanımının her alanda artmasıyla birlikte forklift filo yönetimi gibi uygulamalar sıklıkla karşımıza çıkıyor. Filo yönetimi sayesinde bir depoda ya da dağıtım merkezinde bulunan forkliftleri etkin şekilde kullanmak mümkün. Aynı zamanda filo yönetimi kapsamında forkliftlerin bakım ve onarım süreçleri de kolaylıkla izlenebiliyor. Lastik patlaması, lastik değişimi ya da araç arızası gibi durumlarda anında müdahale etmek mümkün oluyor. Buna ek olarak önleyici bakım uygulamaları sayesinde forkliftin ve forklift lastiklerinin ömrünü uzatmak da mümkün hale geliyor.

Hangi Forklift Lastiği Doğru Seçim?

Forkliftler söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise doğru forklift lastiği olarak karşımıza çıkıyor. Her alanda olduğu gibi yük taşıma, yük kaldırma alanında da doğru lastik seçimi operasyonların kesintisiz olarak sürdürülmesine izin verebilir.

Her uygulama benzersizdir. Bu nedenle de lastik seçimi yapılacak olan uygulamanın benzersiz özellikleri göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Islak zemin uygulamaları ile kuru zemin uygulamalarında kullanılacak olan lastikler aynı olmayacaktır. Benzer şekilde iç ve dış mekanda da farklı forklift lastiği seçilmesi gerekir. Forklift lastiği seçerken dikkat edilmesi gereken temel başlıklar şu şekilde sıralanabilir:

  • Kullanım alanı (iç mekan ya da dış mekan)
  • Yapılacak olan uygulama (yük taşıma, yük kaldırma, ürünleri raflara dizme)
  • Kullanılacak zeminin özellikleri (epoksi zemin, beton zemin, engebeli arazı ya da asfalt zemin)
  • Ortalama kaldırılacak yük miktarı,
  • Forkliftin teknik özellikleri

Bu dört maddeyi dikkate alarak forkliftiniz için en doğru lastiği seçebilirsiniz. Doğru forklift lastiği kullanımı hem operasyonlarınızda kesinti yaşamanızın önüne geçer hem de onarım maliyetlerinin düşmesine yardımcı olur.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco ve Raybar forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, aynı zamanda bünyesinde bulundurduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar