Nubes Nubes Forklift Lastiği
Forkliftler ve Depoculuk

Lojistik Sektörü Depo Operasyonlarında Forklift ve Forklift Lastiği

Lojistik, malın alındığı nokta ile tüketim noktası arasında yer alan hareket, depolama ve ilgili faaliyetlerin yönetimidir. Lojistik sektöründeki firmalar sunulan mevcut otomasyon sistemlerinin verimliliği artırmak amacıyla Depo ve Depo Operasyonları […]

Lojistik, malın alındığı nokta ile tüketim noktası arasında yer alan hareket, depolama ve ilgili faaliyetlerin yönetimidir. Lojistik sektöründeki firmalar sunulan mevcut otomasyon sistemlerinin verimliliği artırmak amacıyla Depo ve Depo Operasyonları yönetmektedir. Lojistikte depolama nedir diye soracak olursanız kısaca tanımı şöyle verilir; belli bir noktaya gelen ürünlerin ya da yüklerin teslim alınıp, belirli bir süre korunumunun ardından istenilen noktalara gönderilmek üzere hazırlanmasına denir. Ambar tipi depolamadan soğuk hava depolarına kadar farklı seçenekler bulunan bu operasyonlar , aynı zamanda farklı ihtiyaçları da beraberinde getirmektedir. Etkin ve verimli depo faaliyetlerindeki taşıma ve kaldırma işlemlerinde forkliftler kullanılır. Gelişen teknolojisi sayesinde günümüzde forkliftler lojistik sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır.

Depolama Operasyonlarında Forklift Kullanımına Dair Yenilikler

Günümüzde forklift ekipmanları her geçen gün gelişme göstermektedir. Yeni tasarlanan daha küçük forklift modelleri ya da soğuk hava deposu gibi zorlu koşullarda çalışabilecek olan modeller, depoculuk alanında büyük fayda sağlar. İş gücünden tasarruf etmeyi sağlayan taşıma ve kaldırma ekipmanları sayesinde depo operasyonları hız kazanır.

Son yıllarda ortaya çıkan tam otomatik forkliftler sayesinde bu araçlar uzaktan otomatik olarak kontrol edilmektedir. Böylece operatör kabini tasarımdan çıkarılarak daha küçük ve daha esnek forklift modelleri ile depo operasyonu gerçekleştirmek mümkün olur. Forkliftin boyutlarının küçülmesi ise daha dar alanlarda çalışmasına ve daha esnek manevralar yapmasına izin verir.

Bunlara ek olarak yeni nesil kaldırma kolu ve dönüş sistemleriyle de forkliftler her geçen gün daha akıllı ve donanımlı hale gelmektedir. Bu da operatörün daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlarken operatörün üstündeki iş stresini de önemli ölçüde azaltır. Aynı zamanda yeni nesil forklift lastikleri de operasyonun hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlar.

Depoculuk Uygulamaları İçin Forklift Lastiği Seçimi

Depoculuk sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin doğru forklift kadar doğru forklift lastiği de seçmesi gerekir. Bu noktada hava basmaya ihtiyaç duymayan dolgu lastik setleri özellikle kapalı depolarda hareket esnekliği kazandırması açısından faydalı olmaktadır.

Dolgu lastiklerin düz zemin için tasarlanan lastik yüzeyleri sayesinde iç mekanlardaki hareket esnekliği önemli ölçüde artar. Bu sayede malzemeleri depolara daha kolay taşıyabilir ve paletleri daha kolay taşıyabilirsiniz. Nubes Otomotiv geniş forklift lastiği seçeneklerine göz atarak işiniz için en doğru dolgu forklift lastiğini seçebilirsiniz. Sri Lanka’da ürettirdiğimiz kendi markalarımız Nubes, Nutorque ve Nubeco lastiklerimize ek olarak dünyaca ünlü Continental, Michelin ve Raybar markalarının forklift lastiklerinin de bayiliklerini yürütmektedir. Bir ithalat ve ihracat şirketi olarak, geniş marka yelpazemiz ve yurtdışı tedarik zincirimiz ile ihtiyacınıza ve bütçenize uygun forklift lastiğini en kısa zamanda sizler için temin ediyor ve ücretsiz kargo ile en hızlı şekilde sizlere teslim ediyoruz. Siz de Nubes Otomotiv ile ayrıcalıklar dünyasına adım atabilirsiniz!

Markalar