Nubes Nubes Forklift Lastiği

Tubeless Lastiklerin Avantajları

Tubeless lastik, geleneksel bir lastiğe çok benzer; elbette, içinde tüp olmaması dışında. Lastikteki hava, hava geçirmez bir conta kullanılarak jant ile lastiğin kendisi arasında tutulur. Bununla birlikte, tubeless lastikler hakkında bilmeniz gereken bazı şeyler vardır!

Tubeless lastik, geleneksel bir lastiğe çok benzer; elbette, içinde tüp olmaması dışında. Lastikteki hava, hava geçirmez bir conta kullanılarak jant ile lastiğin kendisi arasında tutulur. Bununla birlikte, tubeless lastikler hakkında bilmeniz gereken bazı şeyler vardır!

Tubeless lastiklerin avantajlarını sizler için şu şekilde listeledik:

  • Normal bir lastik, genellikle iç lastik, lastik duvarı ile jant arasında sıkıştığı zaman patlar. Bu saçma gelebilir, ancak beklediğinizden daha sık olur.
  • Hava, iç lastiğin içindeki basıncı değiştirir ve lastiklerin daha düşük basınçlarda çalışmasını yaygın hale getirir. Bu, daha önce bahsedildiği gibi, borunun tekerlekle sıkışması olasılığını daha da artırır. Tubeless lastiklerde ise durum böyle değildir.
  • Tubeless lastikler sıvı sızdırmazlık maddeleri ile doldurulabilir. Keskin bir nesne tüpsüz lastiğe delik açarsa, sıvı sızdırmazlık maddesi hemen dışarı sızar ve kurur; böylece deliği kapatır. Bu, delinme konusunda endişelenmenize gerek kalmadan daha uzun seyahat etmenizi sağlar!
  • Bir delinme ile karşılaşırsanız, iç lastiksiz bir lastikte hava çok yavaş sızacaktır; bu size aracı güvenli bir şekilde yolun kenarına çekmeniz için yeterli zaman sağlar. Bir tüp hemen havayı dışarı atar ve bu yüksek hızlarda giderken oldukça tehlikeli olabilir.
  • Tubeless lastikler, iç lastikli lastiklere göre daha hafiftir ve dolayısıyla aracın kilometresini etkiler. Ağır araç parçaları motordan daha fazla güç talep edecek ve bu daha fazla yakıt gerektirecektir.
  • Yüksek hızlarda sürerken, iç lastikli bir lastiğin kendi içinde sürtünmesi olacaktır. Bu, tüp sıcaklığını artırır ve hatta tüpün patlama ihtimali bile olabilir. Yüksek hızlarda bir lastik / iç lastik patlaması felakete neden olabilir. Tubeless lastikler ise bu riski oluşturmaz.
  • Hava, iç lastiksiz lastiğin içinde bulunduğu ve ayrı bir iç lastikte olmadığı için, yüksek hızda denge daha iyi olacaktır. Bir tüp ile dengesiz basınç olasılığı vardır ve otomobilin yüksek hızlarda sallanmasına neden olabilir. Ayrıca, iç lastikli bir lastik, iç lastiksiz bir lastiğe (sadece lastik ve jant) kıyasla daha fazla bileşene (lastik, iç lastik, jant) sahip olduğundan, iç lastiksiz bir lastikle performans ve verimlilik daha iyidir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar