Nubes Nubes Forklift Lastiği

Uygunsuz Hava Koşullarında Forklift Kullanımı

Hava durumunun değişkenliği forklift kullanımınızda ön hazırlıklı olmanız ve gerekli önlemleri almanızda bir kriterdir. Yağan yağmurdan buzlu koşullara ve kar yağışına kadar, tesisinizdeki kaçınılmaz dış işler zorlu olabilir. Gerekli önlemler […]

Hava durumunun değişkenliği forklift kullanımınızda ön hazırlıklı olmanız ve gerekli önlemleri almanızda bir kriterdir. Yağan yağmurdan buzlu koşullara ve kar yağışına kadar, tesisinizdeki kaçınılmaz dış işler zorlu olabilir. Gerekli önlemler ve güvenlik yönergeleri izlenmedikçe forklift gibi ağır ekipmanların çalıştırılması tehlikeli olabilir.

Aşağıda, yağmur, sulu kar veya kar gibi hava koşulları oluştuğunda kendiniz veya forklift operatörleri için göz önünde bulundurmanız gereken birkaç ipucu bulunmaktadır.

Dikkat Dağınıklıklarını Azaltın

Şiddetli rüzgar veya yağış, riskli çalışma koşullarının bir nedeni olabileceğinden, dikkatli olmak çok önemlidir. Operasyona ve çevrenize daha iyi odaklanmak için cep telefonlarını ve diğer elektronik cihazları kapalı tutun. Forklift operatörleri, özellikle görüş kısıtlı olduğunda tetikte kalmalıdır.

Uygun Kıyafeti Seçin

Hava yağmurlu olduğunda, sürücülerin rahat ve güvenli olmaları için uygun kıyafeti giymeleri gerekir. Operatörlerin rahat ve duyarlı olmalarını sağlamak için eldivenler ve şapkalar gereklidir. Forklift kullanıyorsanız ve sürekli olarak sıcak ve kuru iç mekanlardan soğuk ve ıslak dış mekanlara gidiyorsanız, fermuarlı mont ve iyi koruyan giysiler iyi seçenek olabilir.

Forklift operatörleri, kaygan yüzeylerde yürüyebilmeleri için iş yeri koruyucu ayakkabılara sahip olmalıdır, çünkü uygun ayakkabılar kaymayı ve düşmeyi önler.

Hızınızı İzleyin

Tıpkı yağmurda veya karda araba kullanmak gibi, forkliftin hızını ve manevra şeklini izlemek de önemlidir. Hızla daha yumuşak geçişler sağlayan otomatik hızlanma ve yavaşlama sunan forkliftlerdeki en son geliştirilmiş özellikler bile, yağışlı hava sürüş deneyimini etkileyebilir. Sert hava koşullarında forkliftleri dikkatli kullanmak operatörlerinizi daha etkili ve verimli hale getirecektir.

Lastiklerinizi ve Çalışma Yüzeylerinizi Tanıyın

Günlük operasyonlar birden fazla ortam arasında (iç mekandan dış mekana uygulamalar) çalışmanızı gerektiriyorsa, sürüş yaptığınız değişen yüzeylerin bilincinde olmak önemlidir. Forklift lastikleri ıslandığında ani duruşlar zorlaşabilir, bu nedenle bu koşullara ve hızınıza dikkat etmek hayati önem taşır. Sürücülerinize filonuzdaki her bir forkliftin lastik basıncını rutin olarak kontrol ettirin. Ayrıca, karla kaplı yüzeylerde çalışırken ekstra kavrama sağlamak için lastikleri özel forklift kar zinciri spreyi ile sarmak da çok önemlidir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi  know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar