Nubes Nubes Forklift Lastiği

Yağmurlu ve Islak Hava Koşullarında Forklift Güvenlik Önlemleri

Yağmurlu ve ıslak zeminler forklift operatörlerinin iç ve dış ortamlarda çalışırken yüz yüze geldiği zorlukları artırır: Bununla ilgili olası muhtemel zararların bazıları bellidir; örneğin, yüksek hızda ani fren kaygan zeminde […]

Yağmurlu ve ıslak zeminler forklift operatörlerinin iç ve dış ortamlarda çalışırken yüz yüze geldiği zorlukları artırır: Bununla ilgili olası muhtemel zararların bazıları bellidir; örneğin, yüksek hızda ani fren kaygan zeminde daha zor olabilir. Deneyim mükemmel bir öğrenim yöntemidir ancak aynı zamanda en acı verici ve pahalı olanıdır. Bu yüzden çalışanlara ve forklift operatörlerini eğitme işini deneyimin yapmasındansa, onları bazı tehlikeler konusunda önceden bilgilendirmek büyük önem taşımaktadır.

Forklift kullanımında ıslak koşulların etkisi şu anlamlara gelir:

Ekipman Yönetim Zorlukları

Operatörünüzün akü ömrünü ve propan tanklarını ıslak havada nasıl kontrol edip bakım yapıldığını bildiğinden emin olunuz. Forkliftler temiz tutulmalı ve forklift lastikleri aşınma ve yıpranma tehlikesi oluşturacağından belirli olarak kontrol edilmelidir.

Zayıf Görüş Kabiliyeti

Güçlü ve iyi bakımlı silecekler yağan yağmuru ön camdan uzakta tutmaya çalışsa da, ön camlardan görüş kabiliyeti azalabilir. Bunun nedenlerinden birisi, ortamın karanlık olması ve çoğu açık alan çalışma alanlarının kesin görüş sağlayabilmek için doğal ışıktan yararlanmaya çalışıp, ortam aydınlatmasının zayıf kalmasıdır.

Zayıflamış Refleks ve Algı

Islanmış, üşümüş veya uygun olmayan koşullarda bulunan operatörler hızlı düşünmeye ihtiyaç duyulduğu zaman yanlış kararlar verme eğiliminde olabilirler. Operatörlerin hava durumuna göre yeterince uygun giyindiğinden ve korunduğundan emin olunuz.

Yokuşlarda Sürüş İçin Özel Kurallar ve Hükümler

Düzgün eğitim ve koşullara göre uygulamalar, çalışanlarınızın ağır yükler taşırken yokuşlarda ve zorlu yüzeylerde yapacakları sürüşlere yardımcı olabilir. Bu nedenle özellikle uygulama ve eğitimin ıslak zeminde hem hareket etme hem de park etmeyi içerdiğinden emin olunuz.

Zeminde Ani Değişimler

Yüksek hızda ıslak zemin eşiğinden kuru zemine dönüşler deneyimsiz operatörler için kontrol kaybı demektir. Bu zorlu iş, zemin hem ıslakken hem de kuruyken artar. Dışarıda kötü hava koşulları beklenmedik ıslak zemin ve çamur birikintisi demektir. Uygulama operatörleri, iç mekanda bir noktadan diğerine hareket ederken bile yavaşlamalı, sert hava durumlarında da farkındalıklarını artırmalıdırlar.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü lastik markalarıyla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar